Kilpailuta autohuolto

Onko auton jakohihnan vaihto ajankohtainen paikkakunnalla Tampere? Huoltobotti kilpailuttaa jakohihnan vaihdon autoon puolestasi nopeasti ja ilmaiseksi. Sinun tarvitsee vain jättää tarjouspyyntö Huoltobottiin ja saat tarjoukset pian suoraan sähköpostiisi.

kilpailutus ei sido sinua mihinkään

Jätä tarjouspyyntö jakohihnan vaihdosta

Jakohihnan vaihto Tampereella

Etsinnässä jakohihnan vaihto alueella Tampere? Huoltobotti on ratkaisu sinulle! Kilpailutuspalvelumme avulla voit nopeasti ja helposti lähettää huoltopyynnön jakopään hihnan vaihdosta sekä vastaanottaa tarjouksia useilta eri autokorjaamoilta paikkakunnalla Tampere.

Huoltobotti on suunniteltu helpottamaan jakopään hihnan vaihdon kilpailutusta. Lähetä huoltopyyntö suoraan sivustomme kautta ja saat tarjouksia hetkessä. Vertaile tarjouksia kätevästi yhdessä paikassa ja löydä parhaat tarjoukset jakohihnan vaihtoon. Kilpailutuspalvelumme on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Huoltobotti auttaa sinua säästämään aikaa ja rahaa autosi jakohihnan vaihdossa. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat ammattitaitoisia ja luotettavia autokorjaamoita, jotka noudattavat alan standardeja. Varmistamme myös, että kaikki huoltamot ovat rekisteröityneitä ja hyvämaineisia.

Huoltobottia on myös helppo käyttää. Täytä autosi tiedot, kerro tarvitsemastasi huollosta ja vastaanota tarjouksia. Voit tehdä kaiken helposti verkossa, eikä sinun tarvitse soittaa erikseen jokaiselle autokorjaamolle.

Ota siis seuraava askel kohti edullista jakopään hihnan vaihtoa ja käytä Huoltobotin kilpailutuspalvelua. Lähetä autosi huoltopyyntö jo tänään ja löydä paras jakohihnan vaihto Tampereelta!

 • Kilpailuta auton jakohihnan vaihto Tampereella.
 • Jätä tarjouspyyntö Huoltobottiin. Se vie vain pari minuuttia, jonka jälkeen voit ottaa rennosti.
 • Saat jakopään huoltotarjouksista ilmoitukset sähköpostiisi nopeasti. Vertaile tarjouksia jakohihnan vaihdosta.
 • Hyväksy sinulle sopivin tarjous. Autokorjaamo ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia aikatauluista.
 • Voit halutessasi arvostella autokorjaamon saamasi palvelun ja jakohihnan vaihdon lopputuloksen perusteella.
 • Löydät vaivattomasti tarvitsemasi autohuollon Tampereelta. Kilpailuta jakohihnan vaihto ja säästä aikaa sekä vaivaa.
 • Säännöllinen jakohihnan vaihto pidentää autosi käyttöikää ja parantaa mahdollista jälleenmyyntiarvoa.
 • Palvelustamme löydät useita autokorjaamoita autosi jakopään huoltoon.
 • Jakohihnan vaihdon kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.
 • Kilpailuta autokorjaamot sekä huoltamot ja valitse haluamasi tarjous jakohihnan vaihdolle.

Jakohihnan vaihto parantaa auton moottorin tehoa ja tyhjäkäyntiä.

Jakohihnan vaihto Tampere

Miksi autossa on jakohihna?


Jakohihna on tärkeä osa auton moottoria ja sen tehtävänä on synkronoida moottorin venttiilien ja kampiakselin liikkeet. Jakohihna on yleensä valmistettu kumista ja sen sisällä on vahvistusmateriaalia, joka voi olla lasikuitua tai muuta vahvistettua materiaalia. Hihna on kiinnitetty moottorin kampiakseliin ja nokka-akseliin, ja sen tarkoituksena on pitää nämä kaksi akselia liikkeessä synkronoidusti.

Jakohihnan tehtävä

Auton jakohihnan tehtävänä on varmistaa, että venttiilit aukeavat ja sulkeutuvat oikeaan aikaan moottorin toiminnan kannalta. Se ohjaa moottorin pyöriviä osia siten, että männät ja venttiilit eivät törmää toisiinsa – tämä törmäys voi aiheuttaa vakavia vaurioita moottorille. Jakohihnan oikea toiminta on siis elintärkeää auton moottorin sujuvalle ja turvalliselle toiminnalle.

Jakohihnan vaihtoväli

Jakohihnan vaihtoväli määritellään merkki- ja mallikohtaisesti auton huolto-ohjelman mukaan. Suositeltu vaihtoväli voi olla esimerkiksi 60 000 – 120 000 kilometrin välillä tai esimerkiksi 4-5 vuoden välein. Jakohihnan katkeaminen aiheuttaa vakavia vaurioita moottorille, joten sen säännöllinen tarkistaminen ja tarvittaessa jakohihnan vaihto ovat äärimmäisen tärkeitä huoltotoimenpiteitä autolle.

Monissa nykyaikaisissa autoissa jakohihna on korvattu käyttämällä ketjua tai hammashihnaa. Tämä johtuu siitä, että ketjua ja hammashihnaa pidetään yleensä jakohihnaa kestävämpinä, mutta ne saattavat vaatia kalliimman huollon tai vaihdon rikkoutuessaan.

Moniurahihnan ja vesipumpun vaihto

Moniurahihnan ja vesipumpun vaihto jakohihnan vaihdon yhteydessä


Kun suoritetaan auton jakohihnan vaihtoa, on suositeltavaa tarkastella myös muita moottorin tärkeitä osia, kuten moniurahihnaa ja vesipumppua. Tämä ei ainoastaan säästä aikaa ja vaivaa, vaan voi myös olla kustannustehokasta pitkällä aikavälillä.

Moniurahihnan vaihto

Moniurahihna, joka tunnetaan myös nimellä auton laturin hihna, on keskeinen osa auton moottorin toimintaa. Se pyörittää auton ilmastointia, ohjaustehostinta, vesipumppua ja muita apulaitteita. Moniurahihnan kunto heikentyy ajan myötä, mikä johtaa hihnan löystymiseen tai pahimmillaan katkeamiseen. Tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia auton toiminnalle. Siksi on suositeltavaa vaihtaa moniurahihna samanaikaisesti jakohihnan kanssa, erityisesti jos se on kulunut tai vaurioitunut.

Moniurahihnan vaihtoväli on tyypillisesti 60 000 – 100 000 kilometrin välein. Joissakin tapauksissa, erityisesti uudemmissa autoissa, hihna voi kestää jopa 160 000 kilometriä. Vaikka moniurahihnalla ei olisi tullut kilometriraja täyteen, sen kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Yleinen suositus on tarkistaa hihna 4-5 vuoden välein, sillä ajan myötä hihnan materiaali voi kuivua ja halkeilla.

Jos huomaat hihnan pinnassa halkeamia, lohkeamia tai muita vaurioita, tai jos kuulet vinkunaa tai muita epätavallisia ääniä moottorista, on suositeltavaa tarkistuttaa hihna mahdollisimman pian.

Vesipumpun vaihto

Vesipumppu on myös tärkeä komponentti, joka vastaa auton jäähdytysnesteen kiertämisestä moottorissa. Vesipumpun toimintahäiriöt voivat johtaa moottorin ylikuumenemiseen ja vakaviin vaurioihin. Monissa autoissa vesipumppu on suoraan yhteydessä jakohihnaan, ja sen toiminta riippuu hihnan kunnosta. Jakohihnan vaihdon yhteydessä vesipumpun tarkistaminen ja tarvittaessa vaihtaminen on järkevää, sillä se voi säästää tulevaisuudessa sekä aikaa että rahaa.

Jakohihnan vaihdon yhteydessä moniurahihnan ja vesipumpun tarkistaminen ja tarvittaessa vaihtaminen on tärkeää auton moottorin pitkäaikaisen toiminnan ja suorituskyvyn kannalta. Tämä ennaltaehkäisevä huolto voi auttaa välttämään tulevia ongelmia ja varmistaa, että autosi toimii luotettavasti ja tehokkaasti. Kun valitset autokorjaamon Tampereella Huoltobotin kautta, voit varmistua siitä, että autokorjaamolla on kokemusta ja asiantuntemusta näiden tärkeiden huoltotoimenpiteiden suorittamisessa.

Vesipumpun vaihtoväli riippuu useista tekijöistä, kuten auton merkistä, mallista, käyttöolosuhteista ja siitä, onko se suoraan yhteydessä jakohihnaan. Tässä on yleisiä suuntaviivoja vesipumpun vaihtovälistä:

 • Yhdistetty jakohihnan kanssa: Monissa autoissa vesipumppu on suunniteltu kestämään yhtä kauan kuin jakohihna. Tässä tapauksessa vesipumppu vaihdetaan yleensä samanaikaisesti jakohihnan kanssa. Jos auton valmistaja suosittelee jakohihnan vaihtoa esimerkiksi 100 000 kilometrin tai 5 vuoden välein, sama vaihtoväli pätee usein myös vesipumpulle.
 • Erillinen vaihtoväli: Joissakin autoissa vesipumppu voi kestää pidempään kuin jakohihna, ja sillä voi olla oma erillinen vaihtoväli. Tällöin vesipumpun vaihtoväli voi olla esimerkiksi 150 000 – 200 000 kilometriä tai enemmän.
 • Havaitut ongelmat: Vesipumpun vaihto voi olla tarpeen myös, jos havaitaan vuotoja, melua tai muita merkkejä vaurioista. Vesipumpun laakerivika tai vuotava tiiviste ovat yleisiä syitä vesipumpun ennenaikaiselle vaihdolle.
 • Käyttöolosuhteet: Kuten moniurahihnan kohdalla, myös vesipumpun käyttöikään voivat vaikuttaa auton käyttöolosuhteet. Raskaat olosuhteet, kuten korkeat lämpötilat tai jatkuva raskas kuormitus, voivat lyhentää vesipumpun käyttöikää.