Kilpailuta autohuolto

Etsitkö autohuoltoa alueelta Helsinki? Huoltobotti vertailee autohuollot puolestasi luotettavasti ja ilmaiseksi. Jätä tarjouspyyntö ja välitämme tarjoukset suoraan sähköpostiisi.

Säännöllinen auton huolto ja ylläpito on paras tapa varmistaa pitkäaikainen suorituskyky, ajoturvallisuus ja polttoainetehokkuus. Autosi huolto-ohjelmaa noudattamalla varmistat moottorin optimaalisen toiminnan ja ennaltaehkäiset muita mahdollisia ongelmia. Öljynvaihto, puhtaat ilmansuodattimet ja oikein toimiva jäähdytys ovat autohuollon perusasioita. Liikenneturvallisuuden kannalta tehokkaat jarrut, renkaat ja ajovalot ovat tärkeitä asioita onnettomuustilanteiden välttämiseksi.

Määräaikaishuollossa valmistajan määrittämän tarkastuslistan mukaiset tarkastukset ennaltaehkäisevät autosi piilevien ongelmien havaitsemista jo etukäteen. Huoltamalla autoa säännöllisesti säästät myös rahaa. Ympäristön kannalta säännöllinen autohuolto on myös ekoteko ja vähennät päästöjä.

Noudata merkki sekä malli kohtaista huolto-ohjelmaa sekä määritettyjä suosituksia. Näin varmistat mahdollisen takuun säilymisen ja tulevaisuudessa jälleenmyyntiarvo on myös korkeampi.

Vertaile Helsingin autokorjaamot huoltobotissa

Laadukkaat ja luotettavat autokorjaamot Helsingistä löydät kaikki huoltobotista. Jätä auton huoltopyyntö ja vastaanota tarjouksia useilta eri autokorjaamoilta Helsingissä.

Aloita jättämällä huoltopyyntö huoltobotissa. Täytä autosi tiedot ja kuvaile tarvitsemasi huollon sisältö. Välitämme saamasi tarjoukset suoraan sähköpostiisi sekä käyttäjätilillesi.

Kaikki palveluumme rekisteröityneet helsinkiläiset autokorjaamot ovat hyvämaineisia ja noudattavat alan vaatimuksia. Varmistamme, että kaikki huoltamot ovat y-tunnuksella toimivia rekisteröityneitä yrityksiä.

Huoltobotin avulla säästät myös aikaa ja rahaa. Palvelumme on maksuton ja helppokäyttöinen tapa löytää juuri sinulle paras vaihtoehto Helsingissä sijaitsevista autokorjaamoista.

Voit tehdä kaiken helposti verkossa, eikä sinun tarvitse soittaa erikseen jokaista korjaamoa läpi vertaillaksesi tarjouksia.

Aloita palvelumme käyttö jo tänään ja ota askel kohti helppoa ja laadukasta autohuoltoa Helsingissä!

Etsitkö luotettavaa autokorjaamoa Helsingissä?

 • Huoltobotti kokoaa yhteen Helsingin autokorjaamot, jotta voit löytää luotettavan ja asiantuntevan huollon vaivattomasti.
 • Vertaile huoltotarjouksia ja valitse juuri sinulle sopivin korjaamo.
 • Säästä vaivaa ja aikaa hyödyntämällä Huoltobottia löytääksesi parhaat autohuollot Helsingissä.

Haluatko varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan autohuollosta?

 • Käytä Huoltobottia vertaillaksesi eri autokorjaamojen hintoja ja löydä parhaat tarjoukset nopeasti ja helposti.
 • Ei enää soittokierroksia siitä, mihin autokorjaamoon kannattaa mennä. Huoltobotti kokoaa yhteen Helsingin autokorjaamot, jotta voit tehdä tarjouksien perusteella päätöksen helposti ja nopeasti.
Kilpailuta autokorjaamo Helsingissä

Suosituimmat autohuollot Helsingissä

Käydään seuraavaksi läpi suosituimpia auton huoltoon liittyviä osa-alueita jotka vaikuttavat autosi toimintaan, ajettavuuteen, käyttöikään sekä ajoturvallisuuteen.

Jarruhuolto

Oikein toimivat jarrut ovat autosi tärkein turvajärjestelmä. Huoltobotin kautta voit vertailla autollesi parhaan jarruhuollon Helsingissä, jolla varmistetaan tehokas jarrujen toiminta sekä turvallisuus liikenteessä. Helsingin luotettavat ja alan standardeja noudattavat autokorjaamot ovat erikoistuneet jarrujärjestelmien huoltoon tarpeesi mukaan huomioiden valmistajan määrittämän huolto-ohjelman sekä laadun.

Öljynvaihto

Öljynvaihto on yksi auton yleisimmistä huoltotoimenpiteistä. Vaihtoväli on yleensä kerran vuodessa tai 10 000-20 000 km välein. Käydään seuraavaksi läpi mitkä ovat moottoriöljyn keskeisimmät tehtävät:

 • Tärkein moottoriöljyn tehtävä on mekaanisten komponenttien voitelu. Auton moottorin käydessä metallista valmistettujen liikkuvien osien välinen kitka on minimoitava oikean tyyppisellä moottoriöljyllä
 • Auton moottori sisältää tiivisteitä. Tiivisteet saavat voitelunsa öljystä ja sitä kautta estetään haitallisten aineiden pääsyä moottoriin
 • Ylikuumentumisen välttämiseksi moottoriöljy edistää lämmön haihtumista
 • Moottorin metallipinnoille muodostuu suojakalvo öljyn ansiosta. Palamisen yhteydessä moottoriin syntyy ainesosia jotka ilman öljyä voivat syövyttää moottorin osia
 • Polttoainekulutus vähenee nykyaikaisilla öljylaaduilla
 • Öljy sitoo kuluvista osista muodostuvia partikkeleita sekä palamisesta aiheutuvaa jätettä. Moottoriöljy kuljettaa epäpuhtauksia öljynsuodattimeen.

Oikeat öljyt ja suodattimet takaavat moottorisi tehokkaan suorituskyvyn. Kilpailuta öljynvaihto kaikille automerkeille ja malleille Helsingin alueella.

Ilmastointihuolto

Ilmastointijärjestelmällä säädetään sisälämpötilan lisäksi auton ilmankosteutta sekä suodatetaan epäpuhtauksia sisäilmasta. Tunnistat ilmastoinnin olevan huollon tarpeessa kolmesta seuraavasta esimerkistä:

 • Kun kytket ilmastoinnin päälle tuloilmakanavista leviää epämiellyttävä haju
 • Kesähelteillä ilmastointijärjestelmä ei puhalla auton sisätilaan kylmää ilmaa
 • Ilmastointijärjestelmä ei poista kosteutta auton sisäilmasta jolloin ikkunoiden sisäpintaan muodostuu kosteutta

Kylmäainetasojen ollessa liian matalat ilmastoinnin kompressori voi hajota mikäli pidät ilmastointia päällä. Isompien korjauskustannusten välttämiseksi Huoltobotti kilpailuttaa sinulle kaikki tarvitsemasi huollot. Helsingin autokorjaamot suorittavat ilmastointihuollon ammattitaitoisesti.

Säännöllisellä huollolla varmistetaan ilmastointijärjestelmän oikea toiminta, raikas sisäilma sekä miellyttävä ajokokemus.

Renkaiden vaihto

Renkaanvaihto on edessä jokaisella autoilijalla ainakin kaksi kertaa vuodessa. Talvirenkaita on käytettävä marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana jos sääolosuhteet sitä edellyttävät. Renkaat kannattaa tarkastaa viimeistään ennen talvikauden alkamista, sillä talvirenkaiden pääurien syvyys tulee olla vähintään 3mm. Renkaiden uusimista kannattaa silti harkita jo ennen kolmen millimetrin alarajan saavuttamista koska renkaiden kautta välittyvät suoranaiset vaikutukset autosi ajettavuuteen, ohjaukseen sekä liikenneturvallisuuteen. Suomessa talvirengastyyppejä on kahta erilaista, nasta sekä kitkarenkaita. Kummat näistä tulisi valita?

Valintaa tehdessä kannattaa miettiä minkälaisissa olosuhteissa ajoa tulee eniten. Liikkumisen tarve, ympäristö missä ajat sekä autonkäyttötottumukset vaikuttavat valintaan. Nastarenkaiden paremmuus korostuu tilanteissa joissa tienpinnassa on sileää ja märkää jäätä. Lumisilla teillä molemmat rengastyypit suoriutuvat hyvin kun käytössä on laadukkaat ja Suomen sääolosuhteisiin soveltuvat renkaat.

Keväällä ennen kesärenkaiden asentamista, kulutuspinta sekä renkaiden kunto on syytä tarkastaa. Iän myötä renkaat kovettuvat joten liian vanhoja renkaita ei ole suositeltavaa enää käyttää. Pohdi ovatko käytössäsi olevat renkaat vielä turvalliset liikennekäytössä niin itsesi kuin muidenkin liikenteenkäyttäjien kannalta.

Uusien kesärenkaiden kulutuspinnan syvyys on tyypillisesti noin 8mm. Vähimmäisvaatimus kulutuspinnan pääuran syvyydelle on 1,6 millimetriä. Kuitenkin jo ennen minimivaatimusta auton ajautuessa vesiliirtoon pito ei ole enää yhtä tehokas. Renkaiden urien kautta tien pinnassa oleva vesi on tarkoitus syrjäyttää renkaan ja tienpinnan välistä. Renkaiden kulutuspinnan ollessa liian alhainen vesiliirron riski kasvaa merkittävästi jos tienpinnan ja renkaan välinen tartunta menetetään jolloin auto kulkee ikäänkuin ilmassa.

Huoltobottiin rekisteröityneet ammattitaitoiset autokorjaamot Helsingistä ovat tukenasi renkaiden vaihtoon ja asennukseen liittyvissä palveluissa vuodenajasta huolimatta. Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota tarjouksia useilta eri Helsingin autokorjaamoilta.

Tuulilasin vaihto

Tuulilasin tehtävä autossa on merkittävä. Ensimmäisenä mieleen saattaa tulla ”ikkuna” jonka kautta kaikki liikenteen tapahtumat välittyvät kuljettajalle ja kanssamatkustajille. Tuulilasilla on kuitenkin ollut tärkeä rooli kautta aikain toimia ajoneuvon yhtenä kantavista rakenteista. Rakenteellisten ominaisuuksien lisäksi nykyaikaiset tuulilasit ja hyvän varustelutason omaavat autot tuovat myös muita positiivisia seikkoja autoihin ja sitä kautta liikenneturvallisuuteen. Hyvänä esimerkkinä on sadetunnistin joka on monessa autossa vakiovaruste. Tapauskohtaisesti sadetunnistimen jälkiasennuskin on mahdollista. Sadetunnistin havaitsee tuulilasin pintaan kertyvät sadepisarat, kosteuden tai lumen. Tuulilasinpyyhkijöiden nopeus säätyy automaattisesti havaitun sateen määrän ja auton nopeuden mukaan.

Nykyaikaisissa autoissa tuulilasin kautta välittyy myös paljon muuta informaatiota ja toimintoja auton kuljettajalle ja ajoneuvon käyttäytymiseen. Varustetaso ja auton ikä huomioiden monet turvallisuusvarusteet ovat yhteydessä auton toimintoihin tuulilasin kautta. Tuulilasin sisäpinnalle voidaan heijastaa esimerkiksi tilannenopeutta tai varoituksia auton ympärillä olevista tapahtumista ennen kuin kuljettaja välttämättä on edes huomannut niitä.

Perinteisemmässä käyttöautossa joissa varustetaso ei ole yhtä korkea, ehjä ja naarmuton tuulilasi on merkittävässä roolissa liikenteessä tapahtuvaan ympäristön havainnointiin.

Mikäli auton tuulilasi on naarmuuntunut, täynnä kiveniskemiä tai merkittävästi haljennut tuulilasi on syytä vaihtaa uuteen auton iästä ja varustetasosta riippumatta. Huoltobotti on ratkaisu tuulilasin vaihtoa tai varustelua koskevissa tilanteissa.

Täytä vain autosi tiedot ja palveluumme rekisteröityneet autokorjaamot antavat sinulle kilpailukykyisen tarjouksen tuulilasin vaihtoon Helsingissä.

Jakohihnan vaihto

Mikä on jakohihnan tehtävä moottorin toiminnan kannalta? Useimmiten kumista valmistettu hammashihna, kansankielessä tunnetummin käsitteellä kulkeva ”Jakohihna” kiertää moottorin kampiakselin ja nokka-akselin välillä. Sen tehtävä on pyörittää nokka-akselia puolella kierrosnopeudella kampiakseliin nähden.

Matkan varrelle osuu myös kiristäjä sekä mahdolliset apulaitteet, kuten vesipumppu tai öljypumppu. Komponentit jotka jakohihna lopulta kiertää ovat kuitenkin moottorikohtaisia. Jakohihnan avulla varmistetaan myös että moottorin venttiilit ja männät eivät pääse kosketuksiin toisiinsa auton käydessä. Yksinkertaisella hihnalla on siis merkittävä rooli autosi moottorin optimaalisen ja tehokkaan toiminnan varmistamiseksi.

Suositeltu jakohihnan vaihtoväli vaihtelee merkki-ja mallikohtaisesti autosi valmistajan ohjeiden mukaisesti. Vaihtoväli on useimmiten ilmoitettu ajettujen kilometrien mukaan tietyin väliajoin autosi huolto-ohjelmassa. Auton määräaikaishuoltojen yhteydessä jakohihnan ja kiristimien kuntoa voidaan tarkkailla mikäli ne ovat helposti tarkastettavissa.

Suomen sääolosuhteilla on vaikutusta jakohihnan kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen. Auton omistajan kannattaa muistaa, että ilmoitetut vaihtovälit ovat auton valmistajan maakohtaisen ilmaston perusteella laskettuja vaihtovälejä. Jakohihnan vaihtoa kannattaa siis harkita mieluummin ennakoivasti jotta hihna ei pääse katkeamaan ajon aikana aiheuttaen mittavat korjauskustannukset.

Autosi huoltoa tai korjausta koskevissa asioissa kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen. Huoltobotin kautta tavoitat alueesi autokorjaamot Helsingistä.

Hyödynnä Huoltobotti.fi palvelua ja kilpailuta jakohihnan vaihto Helsingissä.

Akun vaihto

Auton akun käyttöikä on yleensä noin 4-6 vuotta, mutta se voi vaihdella käytön ja olosuhteiden mukaan. Jos huomaat, että auton käynnistyminen on hidasta tai sähkölaitteet eivät toimi kunnolla, voi olla aika vaihtaa akku. Autokorjaamo Helsingin alueella vaihtaa akun puolestasi turvallisesti ja nopeasti.

Auton nelipyöräsuuntaus

Nelipyöräsuuntaus tunnetaan myös nimellä ohjauskulmien säätö. Oikein suunnatut renkaat takaavat paremman ajovakauden, vähentävät renkaiden kulumista ja edistävät taloudellista ajamista. Voit käyttää Huoltobottia vertaillaksesi eri autokorjaamojen hintoja nelipyöräsuuntaukselle Helsingissä.

Katsastushuolto

Katsastushuolto auttaa välttämään yllätyksiä katsastuksen yhteydessä. Katsastushuolto on perusteellinen tarkastus, jossa tarkistetaan ja korjataan kaikki mahdolliset viat ennaltaehkäisevästi, jotka voivat johtaa hylkäämiseen. Huoltobotti vertailee autokorjaamot, joten löydät parhaan katsastushuollon Helsingissä.

Vetokoukun asennus

Vetokoukun asennus on tarpeellinen, jos aiot käyttää autoasi perävaunun tai asuntovaunun vetämiseen. Vetokoukun asennus voi kestää muutamasta tunnista puoleen päivään riippuen auton mallista ja vetokoukun tyypistä. Huoltobotin kautta löydät vetokoukun asennukseen erikoistuneet autokorjaamot Helsingissä.

Ruostekorjaus

Ruoste heikentää auton rakenteita ja lyhentää sen käyttöikää. Ajoissa tehty ruostekorjaus estää suuremmat vauriot ja kalliit korjaukset tulevaisuudessa. Ruostekorjauksen hinta vaihtelee ruostevaurion laajuudesta riippuen. Voit käyttää Huoltobottia vertaillaksesi hintoja ja löytääksesi parhaan autokorjaamon ruostevaurioiden korjaamiseen Helsingissä.

Kivikon Autohuolto

Kivikonlaita 45-9, 00940 Helsinki

Suomen Vaurioturva Oy

Suomen Vaurioturva Oy

Rattitie 15, 00770 Helsinki

Hei-Karr Oy

Creabit Oy

Hyttitie 12, 00700 Helsinki

Hei-Karr Oy

Hei-Karr Oy

Kiistantie 81, 37310 Tottijärvi

Teboil Pirkkala

Teboil Pirkkala

Kurikantie 2, 33960 Pirkkala

Autokorjaamo Jarrupoljin Oy

Autokorjaamo Jarrupoljin Oy

Henry Fordin katu 5D, 00150 Helsinki

JO-Huolto

Vainiontie 4, 33470 Ylöjärvi

Diman Autopaja

Säynäskuja 4, 00560 Helsinki

Autofix elo

Autofix Elo Ylöjärvi Oy

Teollisuustie 4, 33470 Ylöjärvi

Autovalve Oy

Teollisuustie 6 C, 33960 Pirkkala

“Helsingin autokorjaamot ovat Huoltobotissa yhden klikkauksen päässä.”